Fertiliteitsreflexologie

Vanuit de goede ervaringen van de zwangerschapsreflexologie kwamen er steeds meer vragen of voetreflexologie ook goede ondersteuning zou zijn bij problemen om zwanger te kunnen worden.

Een aantal feiten op een rij:

  • Iedere maand is er een kans van 15% om zwanger te worden.
  • De kans voor een stel om binnen 3 maanden zwanger te worden is ongeveer 50% , na 6 maanden ongeveer 70%  na 1 jaar ongeveer 80% en na 2 jaar ongeveer 90%
  • Ongeveer 20% van de paren in Nederland bezoeken op een gegeven moment de huisarts met de klacht geen kinderen (meer) te kunnen krijgen.
  • Ongeveer 15% van deze paren worden doorverwezen naar de specialist in het ziekenhuis.
  • Studies hebben aangetoond dat van alle “onvruchtbare vrouwen” uiteindelijk

           20% binnen 2 jaar zwanger is

           40% na 6 jaar

           42% na 10 jaar

Problemen met vruchtbaarheid kan bij stellen met een zwangerschapswens,met name vrouwen die een vruchtbaarheidstraject in het ziekenhuis doorlopen, veel onzekerheid en spanning geven, wat niet bevorderlijk is voor het doel.

Het fijne van fertiliteitsreflexologie is dat ik meerdere technieken (voetreflex, buik massages, oormassages, lymfedrainages, moxa) kan inzetten waardoor het mogelijk is de behandeling op die manier af te stemmen op de behoefte en de vraag op dat moment.

Ik wens dat het zover komt dat fertiliteitsreflexologie als ondersteunende therapie standaard aangeboden gaat worden aan iedereen die zich aanmeldt bij huisarts of specialist met deze problematiek. 

 

 

Top